meehelpen

meehelpen

SAMEN AAN DE SLAG

Tuuntje zoekt vrijwilligers voor diverse werkzaamheden in en om de tuin. Voedseltuin Tuuntje in Opende is in januari 2017 gestart met als doel: groente en fruit kweken voor de Voedselbank Westerkwartier en andere voedselbanken in de provincie Groningen.

De voedseltuin heeft de beschikking over 9 grote tunnelkassen, 20 verhoogde kweektafels en een akker. Er is een gezellige ontvangstruimte en kantine waar koffie geschonken wordt en in de toekomst met producten uit de tuin gekookt gaat worden.

Wat is leuk aan het vrijwilligerswerk bij Tuuntje

Je werkt samen in een enthousiast team van vrijwilligers onder begeleiding van twee professionele krachten. Plezier in het werk en een gezellige werksfeer vinden wij belangrijk. Vrijwilligers kunnen deelnemen aan eventuele workshops en in de oogsttijd ook zelf genieten van vers gekweekte groenten en fruit. Naast de vrijwilligerstaken die wij hieronder noemen heb jij misschien ook zelf wel een goed idee over wat jouw bijdrage kan zijn aan Tuuntje. Laat het ons weten want er is veel mogelijk op het Tuuntje. Lijkt het je leuk om mee te werken en van Tuuntje een succes te maken neem dan contact op met Willem de Vries, 06 38128897, of stuur hem een berichtje via info@tuuntje.nl .

Natuurlijk mag je ook langskomen op de tuin om een kijkje te nemen, vanaf 1 maart is Tuuntje geopend op de maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. In overleg is het mogelijk ook op zaterdag mee te werken. , dinsdag en woensdag vanaf 9.30 tot 16.00 uur. Het adres is Broersma’s reed 6a 9865 XH Opende.  

Wij zijn nog op zoek naar

Handige vrijwilligers

De werkzaamheden zijn: Kleine reparaties verrichten aan kassen en kweektafels, het opknappen van de kantine en ontvangstruimte. Werkdagen en werktijden kunnen in overleg worden afgesproken. Vaardigheden en kwaliteiten: Gevraagd worden enthousiaste vrijwilligers met twee rechter handen die ervaring hebben met schilder- en timmerwerk. Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Tuinvrijwilligers

De werkzaamheden, zijn: Zaaien, verplanten, onkruid wieden, schoffelen, snoeiwerkzaamheden, oogsten en het verpakken van groente en fruit. Iedereen is welkom om naar vermogen mee te werken in de tuin. Op de voedseltuin is professionele ondersteuning aanwezig en de werkdagen zijn voorlopig van maandag tot en met woensdag van 9.30 tot 16.00 uur, werkdag en werktijden kunnen in overleg worden afgesproken. Vaardigheden en kwaliteiten Gevraagd worden enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om groente te kweken en in de tuin en de buitenlucht te werken.  

PR vrijwilligers 

De werkzaamheden zijn: Meedenken over nieuwsberichten en persberichten schrijven. Bijhouden van de website en social media en meedenken over de invulling. Voorlichting en presentaties geven. Promotiemateriaal ontwerpen. Werkdag en werktijden kunnen in overleg worden afgesproken. Vaardigheden en kwaliteiten Gevraagd worden vrijwilligers die beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, de Nederlandse taal goed beheersen in woord en schrift, computervaardig zijn en vertrouwelijk weten om te gaan met informatie. Ervaring op het gebied van PR en communicatie is gewenst. Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Tuuntje