Vrijwilliger worden

Samen aan de slag? Je bent van harte welkom.

Tuuntje zoekt vrijwilligers voor diverse werkzaamheden in en om de tuin.

Voedseltuin Tuuntje is vanaf januari tot december tijdens werkdagen productief met het telen van groente en fruit voor de voedselbanken in de provincie Groningen. De voedseltuin heeft de beschikking over 9 grote tunnelkassen, 20 verhoogde kweektafels en een akker van bijna 1 ha..

Wat is interessant aan het vrijwilligerswerk bij Tuuntje

Naast twee professionele begeleiders werk je samen in een enthousiast team van vrijwilligers: buurtbewoners, mensen die arbeidsritme op willen pakken, mensen die tijdelijk zonder werk zitten en mensen die in hun vrije tijd een bijdrage willen leveren aan de samenleving. Plezier in het werk en een gezellige werksfeer vinden wij belangrijk. Werkdagen en werktijden kunnen in overleg worden afgesproken.

Werkzaamheden

De werkzaamheden, afhankelijk van het seizoen, zijn: zaaien, verplanten, onkruid verwijderen, schoffelen, snoeiwerkzaamheden, oogsten en het verpakken van groente en fruit.

Ook twee rechterhanden voor klussen en reparaties aan kassen en gereedschap zijn welkom op Tuuntje. Iedereen is welkom om naar vermogen te werken in de tuin. Op de voedseltuin is professionele ondersteuning aanwezig en de werkdagen zijn van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur. Je werkt samen in een team van vrijwilligers. De werkdag en werktijd kan in overleg worden afgesproken.

Vaardigheden en talenten

Gevraagd worden enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met tuinwerkzaamheden. Daarnaast hou je van buitenwerken en ben je fysiek in staat om (lichte) tuinwerkzaam-heden te verrichten. Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Naast de vrijwilligerstaken die we hier benoemen heb je misschien zelf wel een goed idee wat jouw bijdrage kan zijn aan Tuuntje. Laat het ons weten want er is veel mogelijk bij Tuuntje.

Lijkt het je leuk om mee te werken en van Tuuntje een succes te maken neem dan contact op met Willem de Vries 06 38128897 / Appie Wijma 06 57301945 of stuur een email berichtje info@tuuntje.nl

Natuurlijk kun je ook gezellig langskomen op de tuin, een afspraak maken is handig.

Tuuntje